четвъртък, 31 юли 2014 г.

Тютюн, Димитър Димов - интерактивен плакат

Как да привлечем вниманието на учениците в час по литература, а и не само!? Как да предизвикаме техния интерес към едно или друго литературно произведение!? Как да използваме оптимално неограничените възможности на новите технологии и интернет ресурсите, за да помогнем и на тях, и на себе си!? Един от отговорите е интерактивният плакат.
Отново провокирана от Петя, реших да опитам и... се получи :). Забавно, интересно и занимателно представяне на любими и не толкова любими книги ;). В случая избрах един от авторите, включени в програмата за ДЗИ - дано бъдещите зрелостници оценят по достойнство идеята на едно място да бъде събрана цялата полезна информация за автора и творбата!
Повече подробности за програмата и насоки за работа с нея можете да откриете в блога на Петя Георгиева.

5 коментара:

 1. Супер! Много се радвам, че ти хареса. Да очакваме и ентусиазирани ученици!

  ОтговорИзтриване
 2. Охоо, ама то наистина много интересно се е получило. С каква технология се прави това?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ученикът учи учителя :) Може би тук е мястото публично да ти благодаря за ценните съвети и уроци, благодарение на които усъвършенствах уменията си при създаването на този блог. Радвам се, че те изненадах с нещо в сферата на технологиите ;). Вече си разбрал от статията на Петя за какво иде реч и... очаквам с нетърпение поредните ти идеи и хитринки за "разкрасяване" на блога :)

   Изтриване
 3. Ами хайде надникнете и при мен! :)

  ОтговорИзтриване
 4. И аз наблягам на интерактивността. Това помня когато бях малък, че ми беше интересно да бутам и да ръчкам, не толкова самото нещо.

  ОтговорИзтриване