понеделник, 5 януари 2015 г.

Направи си пъзел

Всички знаем, че пъзелът е изключително забавна игра, при която с правилно подреждане на различно изрязани малки плочици се образува картина с предварително известно за играещия изображение.
Едва ли има някой, който да не обича да реди пъзели! Започваме още от детството - с по-едри форми и по-простички картини, за да стигнем до днешните впечатляващи със своето изящество 3D модели.
От Анна Гончарова обаче научих, че можем да си направим виртуален пъзел, и то от любими наши изображения. Трябва само да изберем своята картинка, снимка, илюстрация (а защо не и факсимиле от книга :D) и да я качим в сайта за създаване на пъзели. Определяме размера и получаваме парченцата от пъзела и код, който да поставим в блога си.
Аз избрах изглед от родния си град Етрополе! За да го наредите, задръжте мишката върху плочицата от пъзела и я преместете до избраното място. Ако парченцата са подредени правилно, те автоматично прилепват едно за друго. Приятно забавление!

4 коментара:

  1. Еха, това звучи страхотно! Дали ще стане и за магнитоманиаците:)?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Петя, отговорът е излишен - видях, че е станало, и то чудесно :). Дано и на учениците им достави удоволствие.

      Изтриване
  2. Спасибо за Ваши советы, очень интересно собирать пазлы

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Большое спасибо за отзыв, Анна Ткаченко! Я очень рада, что Вы мой гост и надеюсь, что Вам понравилась и фотография моего родного города.

      Изтриване