неделя, 5 март 2017 г.

Творческа задача

Снимката е от тук.
Да провокираме творческото вдъхновение :)

Задачата: 

Разгледайте внимателно картинката. Помислете каква идея е заложил авторът в нея. Формулирайте я като заглавие на вашето съчинение. В него споделете вашата позиция и я защитете с разсъждения, като ги илюстрирате с примери от своя личен опит – преживяно, прочетено, разказано, видяно. 

Резултатът:

Спомени върху пясъка

     Имали ли сте невероятно лято? Аз да. Миналото…
    Морският летен лагер е към своя край. Разглеждам снимките. И веднага усещам насладата от солените пръски по горещата кожа. Виждам полета на чайките на фона на вълнолома. Чувам тишината на утрото, докато с приятелите ми чакаме изгрева да озари морето. Щастливи са лицата ни. Цветове, аромати, слънце, бриз, усмивки… сладолед, коктейли на залез… тръпки, песни, танци и безумия… Да, лятото е всичко това. То е сладката лудост след бодрото събуждане на пролетта…
     Поставям флашката в компютъра, копирам снимките и ги записвам в папка с име „Летни спомени, 2017”. Готово. Изваждам флашката от лаптопа, за да я прибера в сака си и тогава… ми хрумва нещо. Намирам празната бутилка от вино, изпита с приятелите ми предната вечер в лагера. Запазих я заради интересната й форма. Пускам флашката с прекрасните снимки в нея и я затварям с тапата. Вече имам своя летен сувенир. Поставям бутилката на шкафа. Утре е последният ни ден в лагера. Ще занеса бутилката на плажа, за да снимам на фона на морето спомените от това невероятно лято.
Биляна Савова, 9.В клас

Повече идеи вижте тук.

1 коментар: