събота, 29 декември 2012 г.

Чудото да си човек...

Казват, че на Коледа се случват чудеса! Но всъщност те са постоянно с нас! Чудо е невинната детска усмивка! Прегръдката на мама! Уроците на татко! Нежното докосване на любимия! Силата на приятелското рамо!

Чудо е всяко събуждане, защото е откриване и предизвикателство! Откриване на топлия слънчев лъч, на закачливата песен на птиците, на омайващия аромат на цветята, на звънливия ромон на ручеите, на необятната зелена шир на полята, на прохладната свежест на гората… Красота за сетивата и за душата!

А всеки нов ден е предизвикателство със задъхания ритъм на работното ежедневие, с неповторими преживявания и срещи, със своята уникалност…
Животът! Не е ли най-голямото чудо! Пъстър, забавен, изненадващ, провокиращ… и дори когато е труден, сякаш още повече си заслужава да се живее! Защото ни прави по-силни и по-уверени.
И ние, хората, сме едно невероятно чудо! Всеки със своята индивидуалност, с характера си, с амбициите и мечтите, с тревогите и вълненията… Само ако можехме да бъдем и по-добри… не само на Коледа!
 



 




Снимките са от интернет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар