понеделник, 28 октомври 2013 г.

Л. Мари Аделин, С.Е.К.Р.Е.Т

„Възможно ли е да се чувстваш едновременно млад и в същото време да усещаш бремето на старостта?” „В живота ми никога не се бе отваряло място за копнежи.” „Дали бях самотна? Да, разбира се.” "Колко пъти се препънах в страховете си онзи ден и колко пъти бях на ръба да се върна." "Тогава се страхувах от света. И макар че още ме болеше, страхът си бе отишъл. На негово място бе дошло знанието. Знанието коя съм и какво искам." Въпроси и констатации, които рано или късно се промъкват в съзнанието на всеки човек. И ако не намери верния път, спасителната нишка за себе си, потъва в самосъжаление и бавно, но сигурно умира.
„С.Е.К.Р.Е.Т” предлага нестандартно решение – за пуританите даже неприемливо. Но затова пък вълнуващо, предизвикателно, на моменти стряскащо. И със сигурност освобождаващо! И духа! И тялото!

Когато за първи път видях книгата, свързах заглавието й с руския превод на думата – тайна (Впоследствие разбрах, че и на английски има същото значение :) По-интересното е, че изобщо не обърнах внимание на точките между буквите – реших, че това е някаква графична украса. Оказа се обаче, че това е акроним, зад който се крият критериите (И това ако не е парадокс – критерии за сексуалната свобода!) за осъществяването на най-интимните, най-съкровените еротични фантазии. Фантазии, които освобождават тялото и духа от страховете и самоналожените по една или друга причина ограничения. Фантазии, които те карат да се чувстваш истински жив. Безразсъдно жив! Безкрайно жив! Какъвто трябва да се чувства всеки човек! Фантазии, които те карат да се вгледаш в себе си. Да намериш себе си! Да бъдеш себе си! И какво, ако не пътуване към своето Аз, са стъпките, които трябва да извървиш (пък било то и чрез секса):
„Първа стъпка: Признаване
Втора стъпка: Кураж
Трета стъпка: Доверие
Четвърта стъпка: Щедрост
Пета стъпка: Безстрашие
Шеста стъпка: Увереност
Седма стъпка: Любопитство
Осма стъпка: Смелост
Девета стъпка: Щастие
Десета стъпка: Изборът”
„С.Е.К.Р.Е.Т” разкрива без свян възможностите на един „забранен” свят. В него и най-интимните помисли се превръщат в реалност, за да открият пътя към себепознанието без комплекси и задръжки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар