вторник, 5 август 2014 г.

Спомен за бъдещето

За да останеш, за да си потребен, 
за да те има и след теб дори, 
ти всяка вещ и образ покрай тебе
открий отново и пресътвори.   
            Посвещение, Веселин Ханчев

Началото на всяка учебна година се превръща в истински празник, особено вълнуващ за малчуганите, които за първи път прекрачват прага на училището. 16 септември 2013 г. се оказа такъв и за учениците от 12 а клас - не само защото за тях това бе началото на края, но имаха и отговорната задача да подадат ръка на първокласниците и да им покажат пътя до класната стая. 
Когато се събрахме в нашата - прословутия 203 кабинет :) - ги помолих да напишат пожелание към детето, което с трепет и доверие е сложило несигурната си ръчичка в тяхната... Определено бяха развълнувани от идеята да "посъветват" по-малките, а и емоцията от преживяното ги вдъхнови. Поставихме посланията в кутия, без да ги четем. Няколко дни преди завършването си абитуриентите отвориха своите пожелания (някои даже бяха забравили за тях :D ) и ги написаха на корицата на прекрасно илюстрирани книжки с гатанки. В деня на тържественото им изпращане от училище, 15.05.2014 г., те подариха книжките на малчуганите от I а клас. Вълнуващо преживяване и надявам се, незабравимо!
И нашите искрени благодарности за гостоприемството и топлото посрещане на учениците от I а клас и техните учители - г-жа Лили Томова и г-жа Марина Генова!

Очаквайте скоро и самите пожелания :)
Повече снимки от събитието можете да видите ТУК

Послеслов: Четири години по-късно с учениците от 12.а клас на випуск 2018 отново подарихме книжки на първокласниците, които на 15 септември 2017 година заведохме за първи път в класната стая. Емоциите наистина си заслужават!

2 коментара: